sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Kanta-asiakasjärjestelmien vertailua 2.

Viime kuussa kirjoitin suurimpien yhtiöiden kanta-asiakasjärjestelmien vertailusta.

Nyt on vuorossa pienempien yhtiöiden vertailua netissä saatavien tietojen perusteella.

Nordea
Nordea on suomen vakutuutusmarkkinoilla melko uusi tulokas. Todellisuudessa on kyse TrygVesta Forsikring A/S:n, Suomen sivuliikeestä, joka käyttää markkinointinimeä Nordea vahinkovakuutus.
Liiketoiminta Suomessa perustuu Nordea pankin suureen asiakaskantaan tehtävään ristiinmyyntiin. Nordea laskee että keskittymällä parhaisiin avainasiakkaisiin saadaan niistä paras mahdollinen tuotto sekä estetään pankkiasiakkuuksien siirtyminen vakuutusten perässä muihin ryhmiin, lähinnä OP-Pohjolaan. Nordea ei tee käytännössä aktiivista myyntityötä muihin kuin omiin asiakkaisiin, joita on kyllä riittävästi.

Nordean kanta-asiakasohjelman perustana on perustaso, jolta asiakas siirtyy kriteerit täytettyään joko kanta-asiakkaaksi tai avainasiakkaaksi. Asiakas pääsee avainasiakkaaksi säästämällä tai lainaamalla 30.000 euroa sekä palkkatili pankkiin. Kanta-asiakkaan raja on 6000 euroa. Juuri näihin kahteen ryhmään Nordea kohdistaa vakuutusmarkkinoinnin, ensisijaisesti kuitenkin avainasiakkaisiin.

Nordea antaa mm. kotivakuutuksesta eri asiakastasoille erilaiset alennukset. Perustason asiakas saa taulukkohintaan, kanta-asiakas - 7,5 % ja avainasiakas -15 % taulukkohinnoista. Jos asiakkaalla on kotivakuutuksen lisäksi autovakuutus, niin asiakasetu on - 15 %

Vastaavalla perusteella on porrastettu henkilövakuutusten omavastuut. Avainasiakkailla on pienin omavastuu.

Fennia
Fennia asiakaskanta koostuu yrityksistä sekä kotitalouksissa. Tarkastelen tässä kotitalouksien kanta-asiakasjärjestelmää. Fennia määrittelee kanta-asiakkaakseen sellaisen asiakkaan jolla on vähintään kolme vakuutusta. Järjestelmä koostuu eri tasoista.

Ensimmäinen taso on nimeltään Fenniabonus-sopimus, jossa bonusalennus on 4 - 24 % sekä 3 % alennus autovakuutuksista. Henkivakuutuksen korvaussummaa on korotettu 20%

Seuraava taso on Perheen Fenniasopimus, jonka saa edelliset täytettyään ja kun maksaa vakuutusmaksuja 673 euroa vuodessa. Siinä etuna on 7 % alennus autovakuutuksesta ja 30 % turvan korotus henkivakuutukseen.

Fennia tarjoaa alle 30 vuotiaalle 25 % alennuksen vapaaehtoisista vakuutuksista neljän ensimmäisen vuoden aikana.

Lähivakuutus
Lähivakuutus on perinteisesti ollut maaseudun vakuututtaja, mutta nyt myös pienempien kaupunkien varteenotettava vakuuttaja. Pääkaupunkiseudulla markkinaosuus on vaatimaton. Lähivakuutus-ryhmä eroaa muista siten että se on n. 80 juridisesti itsenäisen vakuutusyhdistyksen ja jälleenvakuutusyhtiön yhteenliittymä. Lähivakuutus tekee yhteistyötä Säästöpankin ja Suomen Lähikaupan kanssa, jolta tulee Ykkösbonus yhteistyö.

Lähivakuutuksen vahinkovakuutusmaksut kerryttävät Ykkösbonusta.

Lähivakuutuksen Lähi-etu asiakkaaksi pääsee kahdella vakuutuksella, jolloin saa 5 % alennuksen vapaaehtoisista vahinkovakuutuksista.

Kanta-asiakasjärjestelmä on kehitetty kotivakuutuksen ympärille. Ainakin prosenteissa laskettuna alennukset ovat riittävät:
  • 50 % alennusta lasten sairauskuluvakuutuksesta
  • 50 % alennusta aikuisten sairauskuluvakuutuksesta
  • 30 % alennusta aikuisen tapaturmavakuutuksesta
  • 30 % alennusta jatkuvasta matkustajavakuutuksesta
  • 20 % alennusta henkivakuutuksesta
Tarkoituksena on antaa asiakasetuja asiakkaalle ja toisaalta sitoa asiakas tiukemmin yhtiöön. Sairauskuluvakuutus on tehokas sitoja jos vakuutuksenottaja ei toisesta yhtiöstä saa vastaavaa vakuutusturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti