sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Koiravakuutus - miten onnistuu koiran ja kissan vakuuttaminen vertailu

Suomessa arvioidaan olevan n. 600.000 koiraa, joista n. 450.000 on rekisteröityä. Uusia pentuja rekisteröidään vuosittain 44.000 kpl, joille osalle otetaan koiravakuutus. Koiravakuutus markkinat ovat siis melko suuret, mutta kohoneiden vahinkosuhteiden takia se ei herätä suuria intohimoja monessakaan vakuutusyhtiössä.

Koiravakuutus on useimmissa yhtiöissä kotivakuutuksen liitännäinen, ilman kotivakuutusta koiravakuutusta ei myönnetä. Vain kolme vakuutusyhtiötä myöntää koiravakuutuksen ilman kotivakuutusta. Vakuutusyhtiön kannalta tavoite on kokonaisasiakkuus.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta on tehnyt vertailun koiravakuutuksista. Vakuutusyhtiöillä on eri laajuisia vakuutuksia. Osalla on perusvakuutus tapaturmaisen ja sairauteen kuoleman varalta. Siitä laajennus on eläinlääkärikuluvakuutus. Osa yhtiöistä myöntää myös jalostuskoiravakuutuksia sekä pentuevakuutuksia pentujen piilevien vahinkojen varalta. Jos tarvitset jalostuskoiravakuutusta ja pentuevakuutusta vaihtoehdot on Tapiola ja Pohjola.

Yleensä koiralle saa pentuvakuutuksen 6 viikon ikäisenä ja se päättyy 10 vuoden iässä. Tapiolalla tosin joissakin roduissa jo 8 vuoden iässä eläinlääkärikulujen osalta.

Vertailua on hintojen osalta vaikea saada kattavaksi, koska Pohjolassa, Pohjantähdessä, Ifissä ja Tapiolassa hintaan vaikuttaa koiran rotu.

Rajoitusehdot ovat hyvin samanlaisia. Eli ennaltaehkäisevää hoitoa kuten rokotuksia tai sterilisaatiota ei korvata. Joidenkin eläinlääkärien innokkaasti määräämä erikoisravinto tai luontaistuotteita ei korvata.

Hoitokuluissa on yleisesti omavastuu. Yleisin vaihtoehto on 25 % kuluista + jokin euromäärä. Vaihtoehtojen paremmuudesta voi esittää vain arvailuja, koska se riippuu tietenkin mitä sairauksia koiralle tulee. Ehkä asiakkaankin kannattaa katsoa mitä eläinlääkärit veloittavat palveluistaan. Kannattaa huomioida miten vakuutuksessa lasketaan korvauksen enimmäiskorvausmäärä, silläkin on useita eri vaihtoehtoja. Useimmat vaihtoehdot ovat yleensä riittäviä, paitsi sellaisissa onneksi harvinaisissa tapauksissa joissa koira joutuu pariin leikkaukseen vakuutuskaudella.

Vertailun löytää kokonaisuudessaan http://fine.fi/index.php?item=182

1 kommentti:

  1. vertailun linkki rikki, uusi linkki:
    http://www.fine.fi/userfiles/file/seuravert09.pdf

    VastaaPoista