perjantai 4. syyskuuta 2009

Työkyvyttömyyseläkkeen suuruus ja eläketurvaote helposti netistä

Sain tällä viikolla kotiin eläketurvaotteen, joka lähetetään jokaiselle kerran vuodessa. Kannattaa lukea työsuhde ja palkkatiedot tarkasti ja korjata virheet mahdollisimman nopeasti. Itse olen joutunut kerran korjaamaan ja sen vaikutus kk-eläkkeesen oli muutama euro. Pitkässä juoksussa ja indeksillä korotettuna hyvä lisä.

Eläketurvan voi nyt tarkistaa helposti myös netistä. Netissä löydät aina ajantasalla olevan otteen.

Ensimmäisenä pitää tunnistautua työeläke.fi sivustolla pankkitunnuksilla. Järjestelmä tunnistaa mikä vakuutusyhtiö hoitaa eläketurvaasi. Eli se viimeisin eli nykyinen eläkeyhtiö.

Kun tunnistus on tapahtunut pääset sivulle jossa on linkki vakuutusyhtiösi sivuille. Siellä on sitten linkki omiin eläketietoihin.

Eläketurva otteessa kerrotaan ansaittu eläke, sekä eläkearviot jos työssä oleminen jatkuu eläkeikään nykyisellä ansiotasolla. Otteessa on myös arvio mahdollisesta työkyvyttömyyseläkkestä. Ote kannattaa lukea tarkkaan.

Jos löydät virheitä, niin voit samalla sivustolla antaa palautetta ja korjauksia. Jos et ymmärrä otteen sisältöä, niin myös siitä voi laittaa kysymyksiä ylläpitoon.

Eläkesivut ovat turvallisia käyttää, ne ovat suojattu, mutta selain kannattaa tyhjätä, varsinkin jos konetta käyttää muutkin.

2 kommenttia:

  1. Näin se käy, mutta ongelma oman eläkkeensä määrittelyssä tulee tuolta Valtiokonttorin taholta, jos sattuu olemaan työhistoriassa valtion palvelusta. Nimittäin VK:sta saa kyllä parin viikon päästä palvelurekisteriotteen, mutta eläkkeitä eivät laske tiedoksi ennenkuin muutamaa vuotta ennen eläkkeen alkua.

    Onko missään mitään laskuria jolla tuota valtioneläkettään voisi arsinoida esim. työsuhteet erikseen yhteen laskeskelemalla ?

    VastaaPoista
  2. Valtion ja kuntien eläkkeet ovat tosiaankin ongelmia, ne kun eivät näy. Luulisi että sellainen yhteensopivuus olisi mahdollista järjestää

    VastaaPoista