Ongelmana on tiiviisti rakennetut alueet joissa jätekatokset ovat liian lähellä rakennuksia. Vakuutusyhtiöt ovat viime vuosina kiristäneet suhtautumista roska-astioiden väärään sijoitukseen.
If vahinkoyhtiö vähensi korvauksesta Salossa olevan koulun tuhopoltosta 25 % tuottamusvähennyksen koska roska-astia oli koulun välisessä katoksesta. Asian ollessa kuluttajien vakuutustoimiston käsittelyssä, If ilmoitti että se on lähettänyt jokaiselle asiakkaalle, tässä tapauksessa Salon kaupungin hallitukselle, suojeluohjeet. Suojeluohjeen laiminlyönnistä vakuutusyhtiö vähensi sen 25 %
Eli nyt kannattaa käydä katsomassa missä se taloyhtiön jäteastia sijaitsee. If julkaisee suojeluohjeet sivuillaan ja koska ne ovat vapaasti asiakkaan saatavana, niin yhtiö voi sen perusteella tehdä tuottamusvähennyksen. Se on lähettty myös vakuutuskirjan mukana.
Jäteastioiden ja -katoksen turvaetäisyydet
– yksittäinen, tilavuudeltaan enintään 600 litran jäteastia vähintään 4 metriä
– ryhmässä olevat, tilavuudeltaan enintään 600 litran jäteastiat vähintään 6 metriä
– metallinen, kannellinen jätekontti vähintään 4 metriä
– avolavat vähintään 8 metriä
– jätekatos vähintään 8 metriä.
Syttyvien materiaalien turvaetäisyydet
– rullakoissa tai vastaavissa kehikoissa säilytettävät syttyvät pakkausmateriaalit vähintään 6 metriä
– syttyvää materiaalia sisältävä avonainen lava vähintään 8 metriä
– kuormalavapinot vähintään 8 metriä
Tuhopolttoon voi myös varautua käyttämällä lukittuja jätekatoksia. Uutta on palonkestävät katokset jotka estävät kuumia palokaasuja pääsemästä suoraan rakenteihin.
Palokokeessa katoksessa poltettiin 600 litran jäteastia, joka oli täytetty erilaisilla kotitalousjätteillä. "Katoksen seinien ulkolämpötila oli korkeimmillaan takaseinässä 28 min. kohdalla +35ºC, ulkoverhouspaneelin lämpötila oli korkeimmillaan 18 min. kohdalla +43ºC. Tässä kirjoituksessa on käsitelty yhden vakuutusyhtiön suhtautumista roskispaloihin. Joten tämäkin asia kannattaa varmistaa nykyisestä vakuutussopimuksesta ja suojeluehdoista. edit 16.9.2009 Isännöintitoimisto Jorma Leini on vertaillut eri yhtiöiden suojeluohjeita. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti