lauantai 19. syyskuuta 2009

Murtojen määrä on pudonnut - poliisin tilastojen mukaan

Tänä kesänä murtouutiset ylittävät muutaman kerran uutiskynnyksen, mitä nyt Nova Group, Kevan, vaaliraha tai possuflunssa uutisilta tilaa jäi.

Uutisoinnista sai sen kuvan että murtohommat ovat lisääneet reilusti jo pitkän aikaa.

Todellisuudessa 90 luvun puolesta välistä lukien murtojen määrä on tilastojen mukaan puolittunut. Kehitys on oikean suuntainen.

Vakuutuksenottajan ja vakuutusyhtiön kannalta on tilanne hyvä. Ainakaan tältä osalta ei ole nousupaineita.

Kotitalouksien vakuutusehdoissa on yleensä hieman löysemmät lukitsemisohjeet. Usein riittää että murrosta on jäänyt murron jälket, avoimien ovien päivät eivät oikeuta korvaukseen. Yrityksillä on suurempien riskien takia tiukemmat suojeluehdot sekä joissakin tapauksissa korotetut omavastuut esimerkiksi työmaalta tai autossa varastettaessa.

Asuntomurto on monelle traumaattinen tapahtuma, lehdessä oli tuore tapaus jossa käräjillä murtomiehille määrättiin tästä korvausvelvollisuus. Tähän markkinarakoon on iskeneet hälytinlaite firmat. Ne tarjoavat murtohälytintä ja päivystystä muutaman kymmenen euron kuukausihintaan. Securitas tarjoaa yhdellä konseptillaan palvelua 39 euron kk hintaan, tosin kyseessä on peruspaketti jonka hinta nousee jos haluaa lisäosia.

Vuosihinta 468 euroa on todellisuudessa usein jopa suurempi kuin maksu jolla vakuutusasiakas saa kodilleen ja irtaimistolleen laajimman vakuutusturvan. Joten tästäkään näkökulmasta kotivakuutus ei ole mikään kallis tuote. Kotivakuutuksen maksusta osa yhtiöistä antaa hälytintalouksiin alennusta tai jopa omavastuun poiston murtotilanteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti