tiistai 15. syyskuuta 2009

Taloyhtiöiden vuotovahinkoihin isännöitsijälle uusi työkalu - langaton vuotovahinko hälytin.

Vesivahingot ovat Finassialan keskusliiton tutkimuksen mukaan kasvaneet viime vuosina. Yksi kasvavista vahingon aiheuttajista on astianpesukoneet ja varsinkin niiden poistoletkut. Useissa tapauksissa, varsinkin vuokrakohteissa, asukasta ei kiinnosta pienet vuodot. Eikä hän useinkaan edes tiedä kenelle ne pitäisi ilmoittaa.

Vuotovahingossa on tärkeää että korjaus ja kuivaustyö aloitetaan mahdollisimman nopeasti. Näin säästetään taloyhtiön (osakkaiden) ja vakuutusyhtiön rahoja. Osa vakuutusyhtiöistä ei enää korvaa putkistorikkoja, jos taloyhtiössä on korvattu parinkin asunnon putket. Sen jälkeen homma muuttuu taloyhtiölle kalliiksi.

Nyt on tullut markkinoille langaton hälytin järjestelmä joka lähettää isännöitsijälle tai huoltomiehelle tekstiviestin jos yksikin pisara on pudonnut vesipisteen alle asennettuun tunnistimeen. Tekstiviestissä asunnontiedot, joten vuodon paikallistimen onnistuu nopeasti.

Koivukylässä 52 asunnon kerrostaloyhtiössä on ollut 10 vuoden aikana 14 vesivahinkoa, jotka ovat aiheuttaneet 15 000 - 40 000 euron vahingot /per kerta. PPO868 -vesivuotohälytysjärjestelmä on ollut käytössä nyt vuoden. - Hälytysjärjestelmän asennus tuli maksamaan koko taloyhtiölle 15 000 euroa. Jo asennusten yhteydessä löytyi kaksi alkavaa vesivuotoa. Järjestelmän asennus maksoi itsensä takaisin jo ennen kuin se kytkettiin edes toimintaan.

Vakuutusyhtiöt miettivät tällä hetkellä minkälaiset alennukset annetaan kyseisellä tai vastaavilla laitteistoilla suojattuihin kohteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti