torstai 3. syyskuuta 2009

Yritysvakuutusten siirtokierroksen loppukiri

Yritysten lakisääteisiä vakuutuksia saa siirtää yhtiöstä toiseen neljä kertaa vuodessa. Kesäloman jälkeen yritysvakuutusmyyjät ovat innokkaasti ottaneet yhteyttä potentiaalisiin kohteisiin. Osa yrittäjistä on saanut melkein kaikista yhtiöistä yhteydenottoja. Loppukiri jatkuu tämän kuun loppuun.

Lakisääteisen eläkevakuutus Tyel ja Yel sekä lakisääteinen tapaturmavakuutus muodostaa monen yrityksen maksamista vakuutusmaksuista suurimman osan. Työvoimavaltaisissa yrityksissä jopa yli 90 %

Yrittäjän eläkevakuutus on kaikissa yhtiöissä saman hintainen. Ainoa säästömahdollisuus on maksutapa-alennus. Vakuutusmaksusta saa pienen alennuksen maksamalla sen alkuvuoden aikana kokonaan. Kaikki myyjätkään eivät sitä tiedä, mutta jos kassa on kunnossa niin siitäkin tulee muutama kymppi säästöä.

Työntekijöiden eläkevakutuus Tyel on pääpiirteissään kaikissa yhtiössä samanhintainen. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa myös pitkäaikaisen asiakkaan saama asiakashyvitys on usein olematon. Säästöä voi tulla maksamalla sen myös kokonaan ennakkoon alkuvuoden aikana.

Eläkeyhtiöt ovat itsenäisiä yhtiöitä, joista oikeastaan Eteraa lukuunottamatta kaikki kuuluvat johonkin vakuutusryhmittymään. Koska eläkevakuutusten hinnat ja ehdot ovat samanlaisia, kilpailu keskittyykin vapaaehtoisiin yritysvakuutuksiin. Siksi näin syksyllä voikin saada edullisesti yrityksen vapaaehtoisia vakuutuksia jos innostuu siirtämään myös vapaaehtoiset vakuutukset.

Kilpailua lisää myös se, että taantuman aikana monella alalla automaattinen kauppa on vähempää ja uusi asiakas pitää yrittää ottaa kilpailijalta. Myyntihenkilöstöllä on myynnin loppukirin hetki, eikä aina ylilyönneiltä vältytä.

Asiakkkaan näkökulmasta säästö on usein se millä päätökset tehdään. Ehkä kannattaisi samalla kuitenkin miettiä onko yrittäjän oma eläketurva kunnossa. Ammattitaitoinen myyjä osaa kertoa kyllä mitä hyötyä oikealla tasolla oleva Yel merkitsee. Ammattitaidoton myyjä katsoo hinnastosta minimin, jolloin kriisitilanteessa yrittäjä on pulassa. Ahne myyjä taas väittää yksityinen eläkevakuutus on parempi ja Yel kannattaa pitää alhaalla. Hän usein ajattelee silloin palkkioita. Omaeläkkeissä palkkio on moninkertainen.

Yrittäjän sosiaaliturva koostuu monesta osasta ja vaatiin omaa aktiviisuutta. Siksi kannattaa Yel ollaa oikealla tasolla sekä lisänä yrittäjän tapaturmavakuutus sekä sairauskuluvakuutus. Sitä voi täydentää henkivakuutuksella joka kattaa yrityksen velat sekä henkilökeskeytysvakuutus.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti