perjantai 18. syyskuuta 2009

"Hyvin tehdyllä putkien pinnoittamisella voidaan siirtää putkiremonttia."

Otsikon mukainen kommentti tulee vastaan, kun juttelee vakuutusyhtiön korvauspäällikön kanssa viime aikoina markkinoitusta putkistojen pinnoitusmenetelmästä.

Uusia menetelmiä käytetään lähinnä viemärisaneerauksissa. Viemäreistä aiheutuu noin viidesosa vuotovahingoista, mutta suhteellinen osuus korvausmenoista on pienempi.

Moni taloyhtiö miettii hyväksyykö halvemman pinnoitustarjouksen ja mitä se merkitsee mahdolliseen vakuutuskorvaukseen. Pääsääntöisesti yhtiöt pitävät ikävähennystä laskiessaan putken alkuperäistä ikää laskuperusteena. Perinteistä putkiremonttia puoltaa myös se että usein halutaan nostaa huoneiston tasoa ja samalla korjata puutteellinen tai jopa puuttuva kosteuseristys.

Yit kiinteistöstötekniikan asiantuntijan taloyhtiön kannattaa verrata mitä rahalla saa. Jos pinnoitus maksaa yli puolet eikä siinä saada uusia vedeneristyksiä ja pintamateriaalia eikä varmuuttaa putkien kestävyydestä, kannattaa harkita vakavasti valita perinteinen putkiremontti.

Pinnoitusyritykset haluaisivat että vakuutusala tekisi selvät ja yhteiset korvauskäytännöt kun putket on pinnoitettu.

Finanssialan Keskusliitossa ei ajatukselle vakuutuskäytäntöjen yhtenäistämisestä lämmetä. Ei sellaista päätöstä tehdä koskaan. Jokainen vakuutusyhtiö tekee markkinoilla omat päätöksensä, kuittaa turvallisuusasiantuntija Finanssialan Keskusliitosta. "Vakuutus ei ole mikään huoltosopimus. Putkistot täytyy joka tapauksessa korjata, oli vakuutusyhtiö asiasta mitä mieltä tahansa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti