perjantai 11. syyskuuta 2009

Miksi tapaturmavakuutus ei korvaa - yleisimmät syyt hylkyyn tai osakorvaukseen

Melko yleisesti törmää tarinoihin kuinka vakuutusyhtiöt eivät korvaa ollenkaan tai vain osan asiakkaan kokemasta tapahtumasta. Rahoitus- ja vakuutusneuvonta on tehnyt koosteen yleisimmistä heidän käsittelyyn tulleista tapaturmavakuutuksia koskevista valituksista.

Tyypillisiä kiistoja aiheuttavia vammoja ovat selkä-, olkapää- ja polvivammat, tyrät sekä akillesjänteen ja hauislihaksen jänteen vammat. Näissä tapauksissa joskus maksetaan hoitokuluja tietyn ajan joka katsotaan johtuvan tapaturmasta. Jos tapahtuma on aiheutunut sairaudesta, niin korvausta ei makseta lainkaan.

Mikä tahansa vamma ei ole tapaturmavakuutuksesta korvattava. Tapaturma on äkillinen, ulkoinen, ruumiinvamman aiheuttava odottamaton tapahtuma, joka sattuu vakuutetun tahtomatta. Kaikkien näiden on täytyttävä.

Yksityistapaturmavahingon selvittely tapahtuu hoitavan lääkäreiden lausuntojen, tutkimustulosten tai leikkauskertomuksien perusteella. Vakuutusyhtiön lääkäri ei tasapuolisuuden takia tapaa potilasta vaan pitäytyy lausuntoihin ja ratkaisusuosituksiin.

Parhaiten ratkaisuihin ja niiden perusteihin voi tutustua http://www.fine.fi/index.php?item=182

Sivulla löytyy myös ohjeet valitusten tekemiseen niin yhtiöille kuin lautakuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti