tiistai 25. elokuuta 2009

Suomi-yhtiö plussalle

Suomi-yhtiöllä on pitkä historia. Yhtiö on perustettu jo 1890. Monien vaiheiden aikana se on ollut perustamassa eläkevakuutusyhtiö Ilmarista. Se omisti pitkään Pohjolasta 45 %, samasta yhtiöstä jonka johtajat Alitalo ja Viinanan yritti siirtää Suomen omaisuuden Pohjolaan "nimellistä korvausta vastaan".
Suomi-yhtiö myin henkitytär yhtiönsä Pohjolalle 1997 ja lopetti uusien vakuutusten myöntämisen. Tarkoitus oli jakaa Suomen omaisuus vakuutuksenottajille.

Toisin kuitenkin kävi. Suomi yhtiön aloitti vuonna 2000 uudelleen henkivakuutusten myynnin ja sen varoja käytettiin ylimääräisten asiakasetujen maksamiseen ja Pohjolan omistusjärjestelyihin.

Samalla Suomi antoi rahaa Pohjolalla ja otti vastineeksi aikaisemmin myymänsä tytäryhtiön.

Suomi-yhtiö sijoitti henkivakuutusten myyntiin satoja miljoonia markkoja ja sitten tuli taas käännöksen aika. Suomi yhtiö päätti lopettaa taas kerran henkivakuutusmyyntiin ja siirsi kannan Pohjolaan. Pohjolasta oli siinä vaiheessa imetty pois kaikki "löysä raha" ja se myytiin Osuuspankille syksyllä 2005.

Viime vuodet Suomi on keskittynyt sijoituskannan hoitoon. Sillä on vielä 6 miljardin sijoitussalkku hoidettavana. Viime vuoden huonon sijoitusvuoden jälkeen yhtiö on tehnyt 3,3 % tuoton alkuvuoden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti