lauantai 29. elokuuta 2009

Pohjantähti paransi viime vuodesta

Hämeenlinnassa pääpaikkaansa pitävä Pohjantähti ilmoitti omia tuloslukujaan. Pohjantähden arvion mukaan vahinkovakuutusalan maksutulon kasvu jäi reiluun prosenttiin. Pohjantähdellä kasvu oli 3 % (Toki Pohjantähden arvio alan kasvusta tuntuu alimitoitetulta kun vertaa muihin tulosjulkaisijoihin.) Pohjantähti iloitsee varsinkin yritysvakuutusmyynnin kasvusta, sehän on taantuman vuoksi takunnut yleisesti.

Yhdistetty kulusuhde jäi 93 % joka on hyvää tasoa. Sijoitustoiminta tuotti kohtuullisesti 3,7 % ja alkuvuoden tulos on n. 1.7 miljoonaa euroa.

Pohjantähdelle positiivinen tulos on tällä hetkellä elinkelpoisuuden edellytys. Viime vuonna yhtiö teki jättitappiot ja söi yhtiön vapaita omia pääomia. Esimerkiksi jakokelpoisia pääomia yhtiöllä ei ollut. Ilmarinen pitää n. 8 miljoonan sijoituksella yhtiötä pystyssä, ilman sitä yhtiöllä ei olisi tulevaisuutta. Pohjantähti panostaa lisää yritysmyyntiin, joka onkin tärkeää sen päärahoittajan Ilmarisen kannalta. Yritysmyynnissä kun suurin osa maksutulosta tuleekin lakisääteisistä eläkevakutuksista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti