sunnuntai 30. elokuuta 2009

Lapsivakuutus vertailu

Lapsivakuutukset ovat olleen aktiivisessa markkinoinnissa reilut pari vuosikymmentä. Ensimmäiset lapsivakuutukset tehtiin liian kattavaksi, omavastuuttomiksi ja liian halvoiksi. Niistä puuttui myös kytkentä perheen kotivakuutukseen. Arvata saattoi että muodostuivat tappiolliseksi. Osa hinnankorotuksista meni jopa KKO asti.

Nykyiset lapsivakuutukset ovat pääpiirteittäin toistensa kopioita. Toki pieniä muutoksia on omavastuussa ja joidenkin asioiden korvauksissa. Mutta yleinen henki tuntuu olevan, että nyt näiden on kannatettava. Omavastuut ovat nouseet ja kytky kotivakuutukseen on joskus ärsyttävän tiukka. Osalla lapsivakuutus päättyy jos kotivakuutus siirtyy toiseen yhtiöön. Ehkä yhtiöt ovat laskeneet ihan oikein lapsivakuutus estää vakuutusyhtiön vaihdon.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta on laatinut päivitetyn vertailun lapsivakuutuksista tänä kesänä. Tiedot on tarkistettu vakuutusyhtiöissä.

Sivustolla on kerrottu myös tärkeimmät muistettavat asiat lapsivakuutusta otettaessa.

Suurin osa yhtiöistä tarjoaa ennen syntymää ottaa varaus lapsivakuutuksesta. Yleisin ennakkovaraus aika on 3 kk ennen laskettua aikaa. Varauksessa vaikuttaa yleisesti äidin terveydentila, mm. korkea painoindeksi voi estää vakuutuksen myöntämisen.

3 kommenttia:

  1. ",,,,,,,Vakuutus- ja rahoitusneuvonta on laatinut päivitetyn vertailun lapsivakuutuksista tänä kesänä. Tiedot on tarkistettu vakuutusyhtiöissä,,,,,,,".
    ==============================
    "vertailun " vie sivulle "http://www.fine.fi/"

    edelleen linkki ei toimi, eli vie luvattuun ?
    samaa kirjoitin jo kuukausi takaperin,

    taidatte ole valtion palkalla ?

    VastaaPoista
  2. Kyllä se sieltä löytyy, kun etsii julkaisuista ja sieltä vakuutus vertailut...

    VastaaPoista
  3. Täältä löytyy: http://www.fine.fi/userfiles/file/lasten_sairvak09.pdf

    VastaaPoista