sunnuntai 16. elokuuta 2009

Kännykkävakuutukset usein turhaa rahastusta

Kun tuossa muutama vuosi sitten tuli tämä 3G puhelimien kytkykauppa mahdolliseksi Suomessa, niin osa operaattoreista alkoi tarjoamaan laitevakuutuksia. Esimerkiksi Sonera tarjoaa laitevakuutusta joka jo normaalisti kuuluu kotivakuutukseen. Ainoa lisäarvo vakuutukselle on 0 euron omavastuu.

Osahan luulee että voi hakea korvausta useasta vakuutuksesta, mutta sehän on oikeuskäytännössä katsottu vakuutuspetokseksi tai sen yritykseksi. Vakuutusyhtiöillä on yhteinen vahinkorekisteri, johon kaikki uudet korvaushakemukset kirjataan.

Useissa tapauksissa lisävakuutuksesta ei ole mitään hyötyä vaan kyseessä on rahastusta. Järkevämpää on ottaa riittävän kattava kotivakuutus jossa on rikkoutumisturva mukana.

2 kommenttia:

  1. Jos kotivakuutuksessa omavastuu on 150 euroa ja puhelimen arvo 100 euroa, kahdessa vuodessa vakuutuksen hinnaksi tulee 45 euroa. Todennäköisempää on että puhelin hajoaa kahdessa vuodessa, jolloin saa uuden tilalle.

    VastaaPoista
  2. Loistavaa logiikkaa. Eli jos ostaa 100 puhelimen ja jollaisia myydään parin vuoden päästä 50 euron hintaan, niin kannattaa ottaa 45 euron vakuutus.
    Hirveetä hyötyä en tässä vaihtoehdossa näe :)

    VastaaPoista