keskiviikko 7. lokakuuta 2009

If siirtää asiakkaat "olette jonossa, odottakaa hetkinen" palveluun.

Asiakkaat haluavat puhelin ja nettipalvelua? Olette jonossa... painakaa... numero 1-2-3 ... olette jonossa. Olet kannattamaton asiakas jos haluat perinteistä palvelua palvelua konttoreissa.

If Vahinkovakuutus on julkaissut aikeet sulkea viisi konttoria vuoden loppuun mennessä. Konttorit sijaitsevat Kemissä, Kokkolassa, Lohjalla ja Helsingissä Kampissa ja Malmilla. Konttoreissa työskentelee yhteensä 15 henkilöä.

Viimeksi vuosi sitten yhtiö sulki kymmenen konttoria ja nyt lakkautuslistalla on viisi seuraavaa. Taloudellisia syitä konttorien karsimiseen ei ilmeisesti ole, sillä Suomen If on tehnyt alkuvuonna erinomaista tulosta, yhtiön yhdistetty kulusuhde oli alkuvuonna erinomainen 88,6 prosenttia.

Kilpailjat odottavat että If lopettaa loputkin konttorit, koska ongelmien jälkeen asiakkaat voi siirtää antamatta yhtään alennusta.



1 kommentti:

  1. Toinen vakuutusmies8. lokakuuta 2009 klo 16.01

    Taloudelliset syyt löytynevät näiden yksittäisten konttorien kannattavuudesta, minkä If yksin osaa laskea. Vaan eipä tuohon mitään akuuttia taloudellista perustetta tarvittane, vaan kysymyksessä on If:n strategian mukainen jo pitkään jatkunut konttorien alas-ajo, ja asiakkaiden opettaminen asioimaan itse netissä.

    Tällä mittapuulla esim vakuutusmaksutulossa (pelkästään Suomessa) n. 15 kertaa pienempi yhtiö Pohjantähti onkin If:iä n. 2 isompi!

    VastaaPoista