maanantai 8. helmikuuta 2010

Vahinkovakuutuksen maksutulo nousi yli 2 %

Finassialan keskusliiton tietojen mukaan kassaperusteinen maksutulo nousi viime vuonna 2,1 %

Yritysvakuutukset, suurimpana lakisääteinen tapaturmavakuutus, laskivat. Yksityistalousvakuutuksessa hinnankorotukset menivät paremmin läpi.

Lakisääteinen tapaturmavakuutuksen maksutulo putosi liki 5 % ja samalla lajin korvausmeno nousi liki pari prosenttia.

Nyt vähän veikkauksia miten eri yhtiöillä on mennyt.

Voittajia on

Pohjola, jonka yksityistalouspuoli on vahvassa kasvussa kytkykaupan johdosta. Asiakkaat haluavat säästää veroissa ja siksi pohjolan hinnankorotukset menevät erinomaisesti läpi.

Nordea on kasvattanut markkinaosuutta prosenteissa hurjasti, vaikka kokonaismaksutulo on edelleen melko pieni. Ostaako Nordea Pohjantähden tänä vuonna?

Lähivakuutus on onnistunut kasvattamaan markkinansa Pohjolan puristuksessa, siinä on auttanut myös Tapiolan alamäki sekä Ifistä suuntautuva asiakasvirta.

Häviäjiä on

Tapiola joka onnistui pitämään kyllä maksutulonsa maksunkorotuksien ja asiakasetujen karsimisen takia, mutta menetti melkoisesti asiakkaita. Liikennevakuutuksissa suurin markkinaosuus pudottaja. Puristuksessa Lähivakuutuksen ja Pohjolan välissä.Vakavaraisuus edelleen hyvällä tasolla ja pikkuhiljaa päääsyt kuittailemaan pankkinsa miljoonatappioita. Halvaus helpottaa kunhan Kalpala saatetaan eläkkeelle, sitä pitkittää tavoite pidentää työuria.

Fennia kärsi kaikkein eniten yritysten taantumasta, johtuen sen suuresta osuudesta maksutulosta.

Ifin maksutulo putoaa hieman, asiakasmäärät sitäkin enemmän. Kannattavuus on markkinaosuutta tärkeämpää. Tuotekehittely loistavaa ja osaavat ottaa hintaa tuotteistaan.


Tämä on siis ennuste miten tilinpäätökset kertojavat, jäädään siis odottamaan tarkempia tietoja.

2 kommenttia:

  1. toinenkin vakuutusmies9. helmikuuta 2010 klo 15.17

    Mikäs tämä spekulaatio on Nordean ja Pohjantähden ostokuviosta ? Pohjantähtihän on keskinäinen yhtiö, eikä Nordealla ja Pohjantähdellä ole edes mitään taustakytköstä. Nordea (Tryg) on Varman leiriä ja Pohjantähti Ilmarisen.

    Sen sijaan mielenkiintoinen spekulaatio on Sammon (siis If:n omistajan) ostokset Nordeasta. Jos nyt kuviteltaisiin, että Sampo saisi määräysvaltaa Nordeassa, niin silloinhan Sammon kannattaisi heivata Tryg eli Nordea vahinkovakuutus pois, ja ottaa tilalle Nordea pankinketjuun IF:n vakuutukset. Se olisi Trygin tarinan loppu Suomessa.

    VastaaPoista
  2. Lähinnä siinhen että Trygg halua kasvaa suomessa ja nykyisellä rakenteella sen toiminta on pitkään tappiollista. He pystyvät hoitamaan suurempaakin kantaa näillä resursseilla. Pohjantähden tase ei ole kovinkaan vahvassa kunnossa joten se voi joutua järjestelyjen kohteeksi, eikä keskinäisyys ole aikaisemminkaan estänyt muutoksia. Eläkeyhtiöistä löytyy taas löysää sijoitusrahaa jolla halututaan nostaa markkinaosuutta.

    Sampo - Nordea kuvio saisi tosiaankin myös mielenkiintoisia kuvioita aikaan.

    VastaaPoista