torstai 11. helmikuuta 2010

Pohjolan loistava tulos - op-bonus näytti voimansa.

Pohjola kertoi tänään viime vuoden tuloksensa. Ensi lukemalla yllätti Pohjolan pieni maksutulon kasvu, vain 2 % joka johtui siitä että yritysvakuutuspuoli teki 5 % miinuksen. Yksityispuoli nousi 12% johtuen osuuspankkien rajusti kasvaneesta myynnistä. Siinä suurimman tuen antoi asiakkaiden inho verojenmaksua kohtaan. Myös Pohjolan kotivakuutus tuote on riittävän yksinkertainen myydä vaikka ei siitä oikein mitään tietäisi, mutta eihän ne asiakkaatkaan yleensä sen enempää tiedä kuin pankkivirkailija. Osa pankeista on ottanut toimihenkilöilleen ankarat vinkitystavoitteet, joista poikkeaminen johtaa puhutteluun.

Vahinkovakutuuspuolen tulos ennen veroja tuplaantui 102 miljoonaan euroon ja vakuutustekninen kate oli Pohjolan historian paras. Yhdistetty kulusuhde putosi alle 90 % Pohjola onnistui myös korvausten vähentämisessä, joten tulosta voi kiitettävänä.

Kilpailijat ovat heränneet Osuuspankkien verokikkailuun, jollaista ei voi kuin osuustoiminnallinen yritys ilmeisti tehdä. Ehkä suurin pankki ja vakuutusyhtiö saa jatkossakin jatkaa näin koska op-puolue taitaa olla eduskunnan suurin ryhmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti