tiistai 16. helmikuuta 2010

Tapiola teki hyvä tuloksen - paransi markkinaosuutta

Tapiola julkisti yllättävän vahvan tuloksen. Tapiola onnistui kasvattamaan markkinaosuutta, koska sen maksutulo nousi vahinkovakuutuksissa 4 %, kun alan kasvuprosentti oli keskusliiton mukaan n. 2 %

Kasvua voi pitää yllättävänä koska Tapiola menetti asiakkaita kilpailjoilleen, mutta toisaalta maksunkorotukset ja asiakasetujen karsimiset pitivät maksutulon kasvussa. Merkittävää on että Tapiolan vahinkovakuutuksen maksutulon kasvu oli suurempaa kuin bonusvetoista kasvua tekevällä Pohjolalla.

Vahinkovakuutuksen yhdistetty kulusuhde parani merkittävästi, mutta oli vielä yli 100 %, liki 103 % Tapiola korostaa että yli sadan oleva vahinkosuhde johtuu sen jakamista asiakaseduista.

Hyvää tulosta vauhditti Vahinko-Tapiolan hyvin onnistunut sijoitustoiminta, josta osa johtuu edellisen vuoden suurten alaskirjausten palautuksista. Kokonaistulos oli n. 149 miljoonaa euroa.

Pääjohtajan mukaan tulos johtuu oikeasta hinnoittelusta (lue hintojen korotuksista) sekä kustannusten tarkemmasta seurannasta.

Viime vuoden tuloksista tähän asti suurin yllätys, seuraavaksi suurin yllätys oli Pohjolan vaisu kokonaismaksutulon kasvu. If teki odotetun tuloksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti