sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Liikennevakuutusten vaihto ilman rekisteröintiä - kilpailu kiristyy

Jo tässä kuussa on Trafin tarkoitus tuoda eVaky järjestelmän, jossa asiakas voi vaihtaa vakuutusyhtiötä ilman rekisteröintiä. Vakuutusyhtiön vaihto ei olisi enää rekisteröintitapahtuma, eikä siitä perittäisi nykyista 11,20 euron kertakorvausta.

Muutoksen jälkeen asiakas voi nettisivuilla laskea kilpailevan tarjouksen ja samalla siirtää liikenne ja kaskovakuutuksen toiseen yhtiöön.

Tämän arvioidaan lisäävän kilpailua liikennevakuutuksista. Trafi varautuu 300.000 vakuutusyhtiön vaihtoon, mutta jos kuluttajat innostuvat voi määrä jopa tuplaantua.

Tähän asti vakuutusyhtiöt ovat olleet hyvin hiljaa muutoksesta, mutta strategioita hiotaan. Oma veikkaukseni on että Ifin järjestelmä on pisimmälle kehittynyt ja vakuutusyhtiön vaihtoa houkutellaan vähän samalla tavalla kuin autokaupoissa. Eli If tarjoaa kaskoa puoleen hintaan tai ilmaiseksi ensimmäksi vuodeksi netissä otettuna.

Toinen hyötyjä on Op-Pohjola joka markkinoi palvelua bonus-asiakkaille. Sadoilla tuhansilla suomalaisilla on bonuksia jotka käyttämättömänä vanhenee.

Myös asiakas voi nyt hyödyntää Op-Bonukset helpommin, koska vakuutusyhtiön vaihto ei maksa enää mitään. Eli ensiksi asiakas siirtää liikennevakuutukset Pohjolaan ja kun on saanut sen 5 tähden laskun, niin siirtää vakuutuksensa takaisin entiseen yhtiöön. Tämän jälkeen ilmoittaa Pohjolalle että haluaa palautukset rahana tililleen mahdollisimman nopeasti. Kun palaututkset näkyy tilillä, niin operaation voi suorittaa uudestaan. Pohjolassa on bonusasiakkaalle muitakin hyviä etuja tällä hetkellä. Saa yhtiöstä sairauskuluvakuutuksenkin ilman terveysselvitystä, kunhan ilmoitat että sinulla on joku henkilövakuutus toisessa yhtiössä.

Vakuutusyhtiön kannalta uusi tilanne voi heikentää asiakaspysyvyyttä ja mahdollisistaa suuria kannan muutoksia. Näin tapahtui kun kännykkäpuolella tuli mahdolliseksi siirtää sama numero operaattorilta toiselle ilman kustannuksia.