keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Mönkijän vakuuttaminen, onko pakollista?

Viime vuosina mönkijöitä on myyty tuhansia. Mönkijöistä on tällä hetkellä kolme eri tyyppiä: rekisteröity tieliikennemalli, maastomalli sekä traktori mönkijä. Kaikilla niillä on erilaisia vaatimuksia tarvittavan kortin ja käyttöympäristön osalta. Traktorimönkijän tunnistaa traktorimallisesta istuimesta ja siitä että sillä ajavalla ei ole jostakin syystä pakko olla kypärää.

Löysin hyvän yhteenvedon mönkijäharrastajien sivustolta. Linkki

Poliisin sivustolta löytyy myös yhteenveto.

Mönkijän liikennevakuutuksissa näyttää olevan suuri ero, ainakin sivuston vertailun mukaan, Pohjantähti oli kallein ja Lähivakuutus oli halvin.

3 kommenttia:

  1. 2 §

    Moottoriajoneuvo ei ole tässä laissa tarkoitetussa liikenteessä:

    1 kohta on kumottu L:lla 16.4.1993/361. (16.4.1993/361)

    2) kun sitä liikenneväylistä erillään olevassa paikassa käytetään maatilatalouden työhön tai olennaisesti muuhun tarkoitukseen kuin henkilöiden tai tavaran kuljettamiseen; (5.12.1974/898)

    3) kun se on säilytettävänä tai korjattavana autovajassa tai korjaamossa tahi muussa liikenneväylistä erillään olevassa paikassa; eikä (5.12.1974/898)

    4) kun sitä käytetään liikenteestä eristetyllä alueella kilpailu-, harjoitus- tai kokeilutarkoituksiin. (5.12.1974/898)

    PELKÄSTÄÄN PIHALLA TAI OMALLA MAALLA KÄYTETTÄVÄÄ MÖNKIJÄÄ EI TARVITSE REKISTERÖIDÄ. Vakuutusyhtiöt huijaavat tässä.

    Kohta 2 yllä. Huvikseen räppääminen tai marjojen poiminta tahi kalastus ovat olennaisesti muuta kuin "henkilöiden tai tavaran kuljettamista".

    En aio vakuuttaa ainoastaan omalla pihalla käytössä olevaa mönkijää. Näyttäkää ennakkotapaus, jossa vakuutusyhtiö on voittanut tällaisen jutun oikeudessa!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Rekisteröinti ja vakuuttaminen on eri asia.

    Rekisteröidyt mönkkärit on pakko vakuuttaa, tai sitten poistaa rekisteristä.

    Aika monta juttua vakuutusyhtiöt on voittanut, joissa vakuuttamattomalla mönkijälla ajanut on telonut itsensä pysyvästi työkyvyttömäksi, korvausta ei tarvinnut maksaa.

    Aiheesta lisää:
    http://www.lvk.fi/fi/Raportit/LVK-uutiset-ja-raportit/TIEDOTE-06112013-Seitseman-kuoli-monkijaonnettomuuksissa-viime-vuonna/

    VastaaPoista