maanantai 21. joulukuuta 2009

Ajoneuvojen rekisteröintimaksu nousee - Aken kassaan kerätään lisää rahaa

Ennakkotietojen mukaan ajoneuvojen rekisteröinmaksu nousee. Nykyinen maksu on 10,20 euroa ja vuoden vaihteen jälkeen hurjat 12 euroa.

Ake on sählännyt koko syksyn uuden ajoneuvovero järjestelmän kanssa, josta on aiheutunut ongelmia rekisteröintijärjestelmän käyttäjille.

Aken tilastojen mukaan Suomessa tehdään yli 1,3 miljoonaa omistajanvaihdosta sekä yli 140.000 kpl liikennekäytöstä poistoja. Näistä kaikista peritään rekisteröintimaksu.

Lähivuosina Aken tavoite on että kuluttajat pystyisivät tekemään ajoneuvojensa liikennekäytöstä poiston ja oton omalla tietokoneellaan, käyttäen pankkien tupas tunnistusta.

torstai 17. joulukuuta 2009

Puolueet vahvoina Suomi-Yhtiön vaaleissa - helppoa lisätienistiä politiikoille

Suomi-yhtiön uusi edustajisto on valittu. Moni valituista on tuttuja politiikkoja jotka näin sitoutuvat politiikassa hoitamaan myös vakuutusyhtiön asioita. Sitä ei tarvitse tehdä kahvipalkalla, vaan Suomi-yhtiö on tunnettu myös hyvistä kokouspalkkioistaan. Rahaa ei tarvitse säästää, koska sijoitukset tuottavat hyvin ja kassa pitää saada ennen viimeisen vakuutuksen päättymistä tyhjäksi.

Säästö- ja eläkevakuutuksen ottajalle Suomi-yhtiö maksaa tällä hetkellä hurjan hyvää tuottoa.

Johto jättää Eteran - Hemilä näytti mallia

Eteran toimitusjohtaja Kalevi Hemilä tajusi että helpommalla selviää jossakin muualla. Eteraan on painanut viime vuoden sijoitustulos sekä sen suurimpaa asiakasryhmää, rakennusliikkeitä, koskenut taantuma. Eteran palkkasumma on pudonnut taantuman takia enemmän kuin muilla eläkevakuutusyhtiöillä.

Eteralla oli onneksi varattu toimitusjohtajan seuraaja lähipiiristä, Hannu Tarkkonen, joka aloittaa tehtävässään vuoden vaihteessa. Näin Eteran hallitus oli vähän enemmän ajantasalla kuin Finnair joka oli pitkään ilman motivoitunutta toimitusjohtajaa.